Sidebar

Vilniaus universiteto (VU) ir Vilniaus miesto mecenatų, verslininkų, VU alumnų Redos ir Alvydo Žabolių šeima skyrė 100 tūkst. eurų pernai įkurtam prof. Algio Petro Piskarsko vardo neliečiamojo kapitalo subfondui, skirtam skatinti ir remti lazerinės fizikos mokslą.

„Talentų ugdymas VU Fizikos fakultete yra Vilniaus fotonikos ekosistemos pagrindas“, – sako A. Žabolis, vienas iš VU fondo dalininkų ir steigėjų.

0 PAGRINDINE Justinas Noreika Alvydas Žabolis su dukra Egle Adliene prof. dr

Iš kairės į dešinę: Justinas Noreika, Alvydas Žabolis su dukra Egle Adliene, prof. Aidas Matijošius. Rūtos Verseckaitės nuotr.

2023 m. balandį įmonės „Light Conversion“ kartu su Piskarskų šeima įkurtas vardinis subfondas tais pačiais metais sulaukė papildomos 100 tūkst. eurų paramos iš prof. A. P. Piskarsko mokinio ir bendražygio dr. Algirdo Juozapavičiaus šeimos. Po naujausio Žabolių šeimos įnašo subfondo vertė pakilo iki 0,5 mln. eurų.

„Lietuvos lazerių tėvu vadinamas prof. A. P. Piskarskas ne tik padarė Nobelio premijos lygio atradimų šviesos reiškinių srityje, bet svariai prisidėjo prie to, kad šiandien Lietuva būtų vadinama lazerių šalimi. Labai simboliška, kad pagaliau profesoriaus mokinių, bendražygių, šeimos bei fondo steigėjų sukaupto fondo grąža – vardinės prof. A. P. Piskarsko stipendijos – bus išmokamos Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto lazerių mokslo talentams. Neabejoju, kad gamtos ir technologijos mokslų srityje skatinami jauni žmonės gali kurti didesnę pridėtinę vertę Lietuvoje ir pasaulyje“, – sako VU Fizikos fakulteto dekanas prof. dr. Aidas Matijošius.

Šių metų gruodžio mėnesį planuojama įteikti pirmąsias vardines prof. A. P. Piskarsko stipendijas lazerinės fizikos mokslo talentams.

Nuo 2016 m. Žabolių šeima ir jos valdomos bendrovės yra skyrusios daugiau nei 300 tūkst. eurų bendram VU neliečiamojo kapitalo fondui, 100 tūkst. eurų – prof. A. P. Piskarsko subfondui, o daugiau nei 125 tūkst. eurų buvo skirta tiksliniams VU projektams bei fondo valdymo ir veiklos stiprinimui.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos