Sidebar

best practices hpc training 43 1024x512

Gerosios HPC patirties seminaras (spalio 21-22, online)

ENCCS kartu su NCC Lietuva, NCC Suomija ir „MultiXscale“ kompetencijos centru organizuoja seminarą, kurio tikslas - padėti kompetentingiems įvairių sričių eksperimentatoriams ir ekspertams mokyti kitus. Jis taip pat skirtas pradėti mokyti ENCCS ir kitų mokymo paslaugų teikėjų prieinamą atvirojo kodo mokymo medžiagą. Dviejų pusdienių trukmės internetiniame seminare bus pristatyta geroji techninių temų dėstymo internetu ir asmeniškai praktika, o jo pabaigoje surengta speciali sesija apie dabartinę Europos HPC mokymo ekosistemą, jos naujausius pasiekimus ir galimybes. Sužinokite daugiau ir užsiregistruokite į seminarą adresu: https://enccs.se/events/best-practices-in-hpc-training/.

 

GPU programavimas. Kodėl? Kada? Kaip? (lapkričio 12-14 d., online)

Esate tyrėjas ar komandos vadovas, galvojantis apie GPU aparatinės įrangos naudojimą savo projekte, bet jaučiatės priblokštas visų skirtingų pavadinimų ir pasirinkimų? Tuomet šis seminaras kaip tik jums! Seminaras „GPU programavimas“ grįstas daugiašaliu Šiaurės šalių GPU programavimo specialistų bendradarbiavimu. Seminaras skirtas padėti programinės įrangos kūrėjams ir sprendimų priėmėjams orientuotis GPU programavimo srityje ir priimti labiau pagrįstus sprendimus dėl to, kokių kalbų ar struktūrų mokytis ir naudoti savo projektuose.

Seminare bus aptarti pagrindiniai GPU programavimo koncepcijų ir plačiai naudojamų modelių aspektai, įskaitant išsamią įvairių programinės įrangos karkasų apžvalgą, kokiais lygiais jie veikia ir kuriuos rekomenduojama naudoti skirtingomis aplinkybėmis.

Lapkričio 12 d. pirmasis rytinis užsiėmimas (9:00-12:00 val.) tinka ir sprendimų priėmėjams ar projektų vadovams, kurie nerašo kodo, bet priima strateginius sprendimus programinės įrangos projektuose, nesvarbu, ar tai būtų akademinė bendruomenė, ar pramonė, ar viešasis sektorius. Daugiau informacijos ir registraciją į seminarą rasite adresu: https://enccs.se/events/gpu-programming-why-when-how-2024/.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos