Sidebar

Paskelbti pagrindinio priėmimo į pirmosios pakopos studijas Vilniaus universitete (VU) rezultatai. Kvietimus studijuoti VU jau gavo per 4000 stojančiųjų: 3574 valstybės finansuojamose vietose ir 745 valstybės nefinansuojamose vietose. Populiariausiomis studijų kryptimis išlieka sveikatos, socialiniai mokslai, padidėjo susidomėjimas fiziniais mokslais.
 

Šiais metais populiariausios studijų programos VU buvo teisė, medicina, ekonomika ir finansai, politikos mokslai, kūrybos komunikacija, psichologija, tarptautinis verslas, istorija. Tarp dešimties populiariausių studijų programų – ir specialioji pedagogika ir logopedija. Taip pat džiugina augantis susidomėjimas chemijos, fizikos krypčių mokslais.

„Džiaugiamės didėjančiu chemijos krypties studijų populiarumu, kurį galime sieti su didesniu nei ankstesniais metais skaičiumi pasirinkusiųjų laikyti chemijos valstybinį brandos egzaminą. Išaugo ir fizikos studijų populiarumas, bet valstybei neskyrus didesnio finansavimo šioje kryptyje konkursinio balo vidurkis padidėjo – tai lemia didesnę stojančiųjų atranką ir mažesnį prieinamumą. Siekiant įveikti kvalifikuotos jėgos darbo rinkoje iššūkius, vertėtų pamažu didinti valstybės finansavimą fizinių mokslų ir matematikos studijoms, ypač matant, kad vėliau absolventai mielai renkasi profesines pedagogikos studijas ir sprendžia itin opią STEM dalykų pedagogų trūkumo Lietuvoje problemą“, – sako VU studijų prorektorius Valdas Jaskūnas.

Šiemet VU taip pat išaugo verslo vadybos, kiekybinės ekonomikos, istorijos ir archeologijos programų populiarumas, absolventai gausiai rinkosi įvairių krypčių pedagogikos studijas. Antrus metus vykdomas priėmimas į matematikos mokymo ir edukometrijos programą, kurios studentai gali gauti ir pedagogams skiriamą stipendiją – taip pat populiarus pasirinkimas.

„VU siūlomos pedagogikos studijos ir didelis susidomėjimas jomis, ypač specialiąja pedagogika ir logopedija, leidžia atliepti visuomenės poreikius ir rodo aiškias tendencijas. Pastebimas išaugęs aplinkotyros ir aplinkosaugos programos populiarumas taip pat liudija padidėjusį visuomenės dėmesį mūsų aplinkai ir su ja susijusiems procesams“, – pasakoja studijų prorektorius.

Apie pagrindinio priėmimo rezultatus stojantieji bus informuoti tiek informacinėje sistemoje, tiek elektroniniu paštu. Studijų sutarčių sudarymas vyks nuo rugpjūčio 1 iki rugpjūčio 2 d. 16 val.

Nuo rugpjūčio 5 iki rugpjūčio 8 d. 15 val. stojantieji gali registruoti prašymus ir dalyvauti papildomo priėmimo pirmajame etape, o nuo rugpjūčio 19 iki 22 d. 15 val. – antrajame etape ir kandidatuoti į likusias laisvas vietas populiariosiose programose.

Jei abejojate dėl bakalauro studijų pasirinkimo, turite klausimų dėl papildomo priėmimo, studijų proceso ar konkrečių studijų programų specifikos, atsakymus į visus rūpimus klausimus galite sužinoti nuotolinėse arba gyvose konsultacijose su akademiniais konsultantais.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos