Sidebar

Nuo šio rudens Elektronikos ir telekomunikacijų technologijų magistrinių studijų studentams bus siūlomas naujas pasirenkamasis Antenų inžinerijos (angl. Antenna engineering) kursas.

53428309261 5a7e5a7389 c

Siūlant šį, bendradarbiaujant su inžinerijos pramone paruoštą, kursą siekiama atliepti vienas iš aktualiausių pastaruoju metu pasaulyje iškylančių problemų. 

„Vykstanti elektronikos įrenginių miniatiūrizacija ir energijos išteklių taupymo tendencijos kelia papildomus reikalavimus ir radijo ryšio antenoms. Antenų projektavimas ir gamyba reikalauja detalesnės analizės, paremtos elektromagnetinių bangų sąveikos su medžiaga savybėmis. Manome, kad toks kursas bus aktualus ir Lietuvoje veikiančioms elektronikos bei telekomunikacijų įmonėms, kurios projektuoja ir gamina radijo ryšio įrangą. Daiktų interneto (IoT), elektronikos ir telekomunikacijų technologijos yra vienos iš sparčiausiai besivystančių pramonės krypčių, o antenos yra neatsiejama šių produktų dalis. Naujas antenų inžinerijos kursas yra unikalus savo turiniu, kuriame nemenkas programos dėmesys praktiniams modeliavimo įgūdžiams suteiks žinių dirbti su projektais, reikalaujančiais gilaus supratimo apie fizikinius principus, kuriais grindžiamas antenų projektavimas. Įgautos žinios specialistams leis prisidėti prie naujų technologijų bei produktų kūrimo“, – pasakoja Ernestas Zdaniauskis, UAB „Teltonika IoT Group“ Viceprezidentas inovacijoms ir verslo plėtrai.

Antenų inžinerijos kurse bus pristatomi antenų teorijos pagrindai, aptariamos įvairių tipų antenos, įskaitant dipolines, apertūrines, mikrobangų ir milimetrinio diapazono antenas bei antenų gardeles. Ypatingas dėmesys bus skirtas planarinėms ir integruojamoms į elektronikos gaminius antenoms, elektromagnetinėms medžiagų savybėms, nulemiančioms spinduliavimo charakteristikas, bus pristatomi ir naujų medžiagų (metamedžiagų) taikymai antenoms. Taip pat bus atliekami praktiniai antenų modeliavimo darbai su „Python“, „Matlab“ bibliotekomis bei komerciniu antenų 3D elektromagnetinės analizės paketu „Ansys HFSS“, leidžiančiu projektuoti ir optimizuoti sudėtingesnės struktūros antenas.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos