Sidebar

Liepos 1 dieną Vilniaus universiteto (VU) Fizikos fakultete prasidėjo pirmoji tokio tipo penkias dienas truksiantį vasaros dienos stovykla, kurios tikslas – populiarinti fiziką mokinių tarpe, supažindinti su įvairiomis šio mokslo šakomis.

20A3E11B CE3D 47F3 B3F9 D35097315A95 min 5

Jaunųjų fizikų mokyklos „Fotonas“ organizuojama stovykla suvienijo tiek VU mokslininkus, studentus, bet ir universitetui nepriklausančias organizacijas, žymias lazerių pramonės įmones, pedagogus. Stovykloje paskaitas skaitys žinomi Lietuvoje fizikai, VU doktorantai, taip organizatoriai užtikrina aukštą mokiniams pateikiamos informacijos lygį. 

Stovyklos atidarymo metu sveikinimo žodį tarė VU Fizikos fakulteto dekanas prof. Aidas Matijošius, generalinio stovyklos rėmėjo UAB „Light Conversion“ atstovas Karolis Neimontas ir „Fotono“ mokyklos vadovė, Fizikos fakulteto docentė Edita Palaimienė. 

„Šiandienos vaikai yra kaip niekada gausiai apsupti technologijų, kurios drąsiai braunasi į gyvenimus ir tampa vis didesne bei svarbesne mūsų ir mūsų vaikų gyvenimo dalimi. Tačiau tie patys šiandienos vaikai, deja, baigdami mokyklą, dažniausiai nekelia klausimo „o kaip tai veikia?“ Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto jaunųjų fizikų mokyklos „Fotonas“ stovykla padės mokiniams teoriškai ir praktiškai suprasti bei paaiškinti fizikinius reiškinius, kurie sudaro pagrindą vienų ar kitų mus supančių technologijų, taip pat paaiškins, kokiu gyvenimo keliu turėtų eiti ir ką dirbti, kad jas galėtų kurti“,  – teigė VU Fizikos fakulteto dekanas, profesorius Aidas Matijošius. 

„Fotono“ mokyklos vadovė ir stovyklos iniciatorė, VU Fizikos fakulteto docentė Edita Palaimienė šį renginį mato kaip galimybę mokiniams pažindintis su fizika ir kitais gamtos mokslais kitokiu būdu – naujame formate.

„Visada norisi tobulėti, todėl VU FF „Fotono“ mokyklos sukaupta patirtis transformuojasi į vasaros stovyklą. „Fotono“ stovykla – tai dar vienas mano iššūkis, padedantis puoselėti ir populiarinti „Fotono“ mokyklą. Ši stovykla – tai dar vienas žingsnis link gamtos mokslų supratimo, besiskleidžiančio kitokiame formate. Norime, kad „Fotono“ stovykla būtų dar vieno kelio, įtraukiančio į savęs ir mus supančio pasaulio pažinimą mokinius ir jų artimuosius, pradžia“, –  apie stovyklos įdėją ir šerdį pasakojo „Fotono“ vadovė.

Stovyklos metu dalyviai išbandys save tiek teoriškai, tiek praktiškai taikant fizikos mokslą. Programos, pritaikytos skirtingų lygių ir klasių mokiniams, metu jie susipažins su mokslininkų darbu laboratorijose, CERN, DI ir superkompiuteriais. Praktinėse stovyklos dirbtuvėse stovyklautojai atliks optikos, elektronikos, lazerių laboratorinius darbus, patys formuos elektrocheminį jutiklį ir jį tirs. 

Stovyklos dalyviai atras fiziką ne tik VU auditorijose ir laboratorijose – programoje numatomos trys išvažiuojamosios ekskursijos, jaukus susipažinimo vakaras, fizikinės orientacinės varžybos.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos