Sidebar

Birželio 20 d. Vilniaus universiteto (VU) Fizikos fakultete buvo atidarytas Didaktikos centras.

Atidarymo metu sakydamas sveikinimo kalbą VU rektorius prof. Rimvydas Petrauskas išskyrė pedagogų rengimo stiprinimą ir didaktiką, kaip vieną iš svarbiausių VU strateginių krypčių: „Rengti mokytojus – tai mūsų, kaip universiteto, atsakomybė ir darbas. Svarbu, kad mokiniai rinktųsi ne tik studijuoti fiziką, bet ir mokytojo kelią.“

VU Fizikos fakulteto dekanas prof. Aidas Matijošius pabrėžė giliai į atmintį dar mokykloje įsirėžusių laboratorinių darbų svarbą.

„Džiaugiamės, kad su naujausia eksperimentine demonstracine ir laboratorine įranga galime gilinti fizikos mokytojų kompetencijas. Juk dažnai geriausiai prisimenama būtent mokykloje atlikti laboratoriniai darbai“, – sakė profesorius.

VU Ugdymo mokslų instituto direktorė doc. Sandra Kairė, sveikindama visus susirinkusius mokytojus ir Fizikos fakulteto bendruomenę, išskyrė mokytojo svarbą.

„Mokytojas – kaip priemonė, metodas. Nuo mokytojo priklauso, ar mokinys susidomės fizika, ar taps fizikos mokytoju, mokslininku. Manau, kad kiekvienas pažįstame daug puikių mokytojų. Vis dėlto egzistuoja problema, jog visuomenėje mokytojas yra nuvertinamas.. Linkiu, kad kuo daugiau mokinių susidomėtų fizika ir ji jiems taptų mėgstamiausiu dalyku“, – linkėjo docentė.

VU Fizikos fakulteto Didaktikos centro vadovas tikino, kad naują centrą mato kaip grandį, jungsiančią fizikus mokslininkus ir dalyko pedagogus.

Anot jo, ši grandis taip pat atlieps fizikų pedagogų bendruomenės poreikius: „Tai bus žinių bazė, nešanti eksperimentinę ir mokslinę fiziką į mokyklas. Fizika – dažnai atsinaujinantis mokslas, ypač modernioji. Tad Didaktikos centre gali užgimti ne tik dalykiniai, bet ir didaktiniai sprendimai, kurie praturtins fizikos pamokas. Norėčiau, kad kuo daugiau Lietuvos mokyklų gautų pridėtinę vertę iš šio Didaktikos centro.“

Susirinkusiuosius taip pat sveikino VU Chemijos ir geomokslų fakulteto ir VU Gyvybės mokslų centro Didaktikos centrų atstovai. VU Fizikos fakulteto Didaktikos centro vadovas pristatė turimą naujausią eksperimentinę demonstracinę ir laboratorinę įrangą, kurią svečiai galėjo apžiūrėti ir patys išbandyti.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos