Sidebar

Lietuvos mokslų akademijoje (LMA) vykusioje 12-oje jaunųjų mokslininkų konferencijoje „Fizinių ir technologijos mokslų tarpdalykiniai tyrimai“ įteiktos INFOBALT stipendijos jauniesiems mokslininkams. Pagrindinė stipendija atiteko Vilniaus universiteto (VU) jaunajam mokslininkui. 
 

INFOBALT stipendijų konkurse buvo atrinkti aštuoni laureatai, tarp jų – ir VU jaunieji mokslininkai. Komisija pagrindinę stipendiją (2 000 EUR) skyrė Gediminui Usevičiui už darbą „Metilamonio švino chlorido struktūrinių ir dinamikos tyrimai naudojant elektronų paramagnetinio rezonanso spektroskopiją“. Papildomą stipendiją (1000 EUR) gavo Justinas Turčak už darbą „EPR spectrometer with arbitrary waveform generation“.

200 EUR skatinamosios stipendijos atiteko Oskarui Klimašauskui už darbą „Dirbtiniu intelektu grindžiamas vairavimo maršruto skaičiavimas“, Rokui Lemežiui – „Hibridinių kalcio fosfatų kietojo kūno BMR tyrimas“ bei Justinai Ramonaitei – „Giliojo mokymosi metodu grindžiamas triukšmo paveikto kalbos signalo kokybės ir suprantamumo gerinimas“.

Konkurso nugalėtojus sveikino LMA prezidentas Jūras Banys, LR Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė, asociacijos INFOBALT atstovas Tomas Vitkus. Kalbėjusieji pasidžiaugė, kad ši fizinių ir technologijos mokslų krypčių konferencija yra jau dvyliktoji, kad jai dėmesį skiria LR Vyriausybė, gausus būrys verslo organizacijų. Taip pat buvo prisiminta COVID-19 pandemijos situacija, kai moksliniai tyrimai ir duomenų mokslas padėjo ją suvaldyti tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje. Pažymėta, kad verslas be mokslo yra niekas, kaip ir mokslas be verslo, taigi šis bendradarbiavimas turi būti plečiamas per tokius renginius.

Svarbiausi šios konferencijos tikslai: susipažinti su jaunųjų mokslininkų atliekamais tyrimais matematikos, fizikos, biochemijos, chemijos, astronomijos, kosmoso, gynybos ir kvantinių technologijų, elektronikos, informatikos, mechanikos, energetikos, medžiagotyros, statybos inžinerijos mokslų ir jų sandūrų srityse, apžvelgti jaunųjų mokslininkų mokslinių interesų problematiką.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos