Sidebar

Fizikos fakulteto studentai turi išskirtinę galimybę pretenduoti į daugelį fakulteto studentams įsteigtų vardinių stipendijų .

Viena tokių stipendijų yra dr. Remio Gaškos vardinė stipendija. Ši stipendija skiriama už geriausius baigiamuosius bakalauro darbus Fizikos fakultete. Stipendija yra vienkartinė. Per diplomų įteikimo ceremoniją šios stipendijos laureatai pagerbiami įteikiant stipendijos gavimą patvirtinantį pažymėjimą.

Šią stipendiją yra įsteigęs ir savo asmeninėmis lėšomis finansuoja Fizikos fakulteto auklėtinis Dr. Remis Gaška. Apgynęs daktaro disertaciją mūsų universitete Dr. R. Gaška dirbo keletoje JAV universitetų, o dirbdamas seniausiame JAV techniškajame universitete  Rensselaer Polytechnic Institute su dviem kolegomis įsteigė startuolį Sensor Electronic Technology, Inc. ir daugiau nei dešimtmetį buvo šio startuolio prezidentas ir vykdantysis direktorius. Per tą laiką buvo sukuti ir ištobulinti didelės galios gilaus ultravioleto šviestukai, o ši įmonė tapo pirmąja pasaulyje, gaminančia tokius šviestukus pramoniniu mastu. 

Stipendijos tikslas – skatinti Fizikos fakulteto gabius studentus siekti geresnių studijų rezultatų, dalyvauti moksliniuose tyrimuose ir siekti karjeros fizikos ir fizikinių prietaisų kūrimo srityse.

Prašymus gauti dr. Remio Gaškos vardinę stipendiją reikia pateikti per tris dienas po baigiamųjų darbų gynimo pabaigos. Paraišką teikiančio studento baigiamasis darbas turi įvertintas puikiai. Kiekvienais metais įprastai skiriamos viena arba dvi 500 Eur dydžio stipendijos.

Stipendiją skiria Fizikos fakulteto dekano suformuota komisija. Komisija priimdama sprendimą atsižvelgia į darbo originalumą, aktualumą, reikšmę ir kokybę bei studijų rezultatų vidurkį ir pasiekimus mokslinėje veikloje.

Kviečiame studentus iš anksto susipažinti su galimybe gauti dr. Remio Gaškos stipendiją bei ruošiant baigiamąjį darbą apsvarstyti galimybę teikti savo darbą šios stipendijos konkursui.

Daugiau informacijos: https://www.ff.vu.lt/studentams/vardines-stipendijos#dr-remio-gaskos-vardine-stipendija

 

Gaška 
 Dr. Remis Gaška teikia stipendijos pažymėjimą 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos