Sidebar

Spalio 15 d. Vilniaus universitetas (VU) kartu su Lietuvos biofizikų draugija (LBFD) organizuoja antrosios Baltijos biofizikų konferencijos nuotolines atviras paskaitas, skirtas ne tik telkti ir paskatinti bendradarbiauti biofizikus iš Baltijos regiono šalių, bet ir plėsti visuomenės žinias apie tarpdisciplininius mokslus, supažindinti studentus ir jaunuosius mokslininkus su plačiomis galimybėmis, atsiveriančiomis sujungiant ir taikant skirtingų mokslo sričių žinias. Pranešimus skaitys žymūs Lietuvos ir užsienio mokslininkai iš Vokietijos, Lenkijos, Estijos, Kanados ir JAV. Taip pat abi 2020 metų „L’Oréal Baltic“ programos „Moterims moksle“ stipendininkės iš Lietuvos: dr. Rima Budvytytė ir doktorantė Dominyka Dapkutė.

2 nd Baltic Biophysics Conference Open Lectures

Vieni pirmųjų žingsnių suburiant biofizikos kryptyje dirbančius Lietuvos mokslininkus buvo atlikti 2014 m. organizuojant pirmąją LBFD konferenciją. Jos metu tyrėjai iš skirtingų Lietuvoje veikiančių mokslinių biofizikų grupių dalinosi patirtimi, bei diskutavo apie ateities bendradarbiavimo galimybes. Po kelių metų buvo nutarta plėstis ir įtraukti mokslininkus ne tik iš Lietuvos, bet ir iš viso Baltijos regiono. Taip 2018 m. Vytauto Didžiojo universitete Kaune įvyko pirmoji Baltijos Biofizikų konferencija. Šiemet suplanuota antroji turėjo įvykti Vilniaus universitete, tačiau pasaulinė pandemija pakoregavo aplinkybes ir konferenciją teko nukelti. Tačiau 2020 m. spalio 15 d. vyks vienas jos renginių – nuotolinės atvirosios paskaitos, kuriose savo tyrimus pristatys autoritetingi specialistai, sprendžiantys tarpdisciplinines problemas įvairiose gamtamokslinėse srityse.

„Lietuvos biofizikos draugijai vien Vilniaus universitete priklauso mokslininkai iš skirtingų padalinių: Lazerinių tyrimų centro, Cheminės fizikos instituto, Gamtos tyrimų centro ir kitų, kur atliekami tyrimai fizikos, biologijos, chemijos ir medicinos mokslų sankirtoje. Renginiu siekiame paskatinti ir toliau plėtoti VU mokslinių kolektyvų tarpusavio bendradarbiavimą, o taip pat bendrus tyrimus su partneriais Lietuvoje ir užsienio šalyse. Tikimės, kad paskaitos sudomins ir labai įvairių gamtamokslinių interesų turinčius kolegas mokslininkus, ir tyrėjo kelią dar tik besirenkančius studentus. Jų tematikos aprėpia ir onkologijos aktualijas bei modernius biomolekulinių sąveikų tyrimus, ir augalų elektrofiziologijos ypatumus.“, – sako VU Fizikos fakulteto Lazerinių tyrimo centro Biofotonikos grupės vadovas ir renginio organizacinio komiteto pirmininkas prof. Saulius Bagdonas.

Plačiau apie renginį: https://bbc.lbfd.lt/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos